Wifi in de auto – Wat kun je er mee?

dooradmin

Wifi in de auto – Wat kun je er mee?

Wifi in de auto – Wat kun je er mee?

Wifi is overal en superhandig. We hebben tegenwoordig bijna overal internet voor nodig en zijn altijd verbonden met het internet. Zowel zakelijk als privé, of je nu aan het Facebooken, Snapchatten, E-mail of andere apps gebruikt. Je kunt niet meer zonder een stabiele internet verbinding.

Ook onderweg wordt het internet steeds belangrijker. In treinen en in sommige landen zelfs al in de metro, trams en bussen kun je een wifi signaal vinden om jezelf met het internet te verbinden. Ook in de nieuwere auto modellen worden steeds vaker met een wifi router uitgevoerd. Laten we eerlijk zijn auto’s kunnen al bijna helemaal zelf rijden, dus laat staan dat er een internetverbinding in zit. Mocht dit niet standaard in de auto zitten, dan zou je elke auto zelf kunnen voorzien van een mifi router of wifi dongel.

Internet is dus overal, ook in de auto. Maar wat kun je ermee?

Het is heel simpel, je wilt altijd verbonden zijn met het wereldwijde web. Zo sta je altijd in contact met je vrienden, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je zelfs werken door met je collega’s te e-mailen of in te loggen of het zakelijk netwerk van je bedrijf.

Met internet in de auto kun je veel. Zo is je auto een hotspot en kunnen je mede passagiers genieten van het snelle internet dat je in de auto hebt. Kinderen kunnen eenvoudig Youtube of Netflix kijken. Mocht je in de file terecht komen en liever nog even doorwerken op je laptop. Dan kan dat en zet je je auto op een parkeerplaats of bij een benzinepomp en je kunt werken wanneer het jou uitkomt.

Internet bellen.

Een andere mogelijkheid die veel mensen vergeten is dat je ook via het internet kunt bellen. Bellen met apps zoals Whatsapp Facetime en Facebook messenger is heel gewoon alleen vereist het een goede internetverbinding. Wanneer je deze hebt zoals een wifi signaal die vaak zelfs gratis zijn. Kun je dus gratis bellen. Veel beter dan dat ouderwetse telefoon netwerk waar je veel te veel voor moet betalen. In dit artikel wordt diep ingegaan op bellen via wifi in de auto.

Om internet in de auto te hebben moet je dus een auto met een wifi router hebben. Of zelf een mifi router aanschaffen. Vergeet niet een extra simkaart aan te vragen wanneer je al een databundel hebt. Of anders een sim-only databundel te bestellen voor de mifi router. Vervolgens kun je met deze router overal een wifi signaal creëren waarmee je wel tot 10 apparaten kunt verbinden.

 

Over de auteur

admin administrator