Wat moet je weten voordat je een auto gaat kopen

dooradmin

Wat moet je weten voordat je een auto gaat kopen

Een auto kopen is leuk en spannend tegelijk. Koop je een goede auto? Of heeft de auto gebreken die je niet ziet? Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten wanneer je een auto koopt. Kies ook voor de juiste verzekering. Kijk vooraf wat de kosten zijn door de premie te berekenen (bekijk hier). Graag delen we enkele tips bij het kopen van een auto. 

De oriëntatie 

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op het kopen van een auto. Welk automerk wil je? Wat is het type? Kent dit model veel gebreken? Of juist niet? Wat zijn de prijzen voor het model en het jaartal wat je voorkeur heeft? Weet wat een redelijke prijs is. Het is belangrijk om ook te controleren of de verkoper betrouwbaar is. Wanneer de garage een BOVAG dealer is dat een voordeel. Kijk naar de geschiedenis van de dealer.

De auto 

Let bij de auto op de APK datum, het brandstofgebruik, het bouwjaar en ook of de auto gestolen is of niet. Check de kilometerstand en of de auto een Nationale Auto Pas heeft. Het risico bestaat dat een auto zonder NAP een onjuiste kilometerstand heeft. Er kan mee geknoeid zijn. Iets wat natuurlijk niet goed is. Kijk ook de auto na. Wat is de technische staat? Welke gebreken zie je? Doet alles het ook? Het is belangrijk om te weten of alles goed is. Kijk ook naar de slijtage van de banden. 

De proefrit

Vergeet de proefrit niet. Het is belangrijk om een prettige rit te maken en om alles goed uit te proberen. Maak de testrit met een koude motor. Hoe gaat het starten? Het is belangrijk om niet alleen naar de kleur te kijken van een auto. Kies voor de technisch goede auto. Het is minder belangrijk of er een klein krasje meer of minder op zit.  

 

Over de auteur

admin administrator