Wat is LED-signalering en hoe ermee om te gaan?

dooradmin

Wat is LED-signalering en hoe ermee om te gaan?

Onder LED-signalering kun je alle vormen van LED-verlichting verstaan die als doel hebben om een signaal af te geven. Het eerste wat je te binnen schiet zijn waarschijnlijk de voertuigen van de politie en de brandweer. Maar ook bij wegwerkzaamheden kun je LED-signalering goed herkennen.

Voordelen van LED-signalering
Het prettige van LED is dat het weinig energie verbruikt en lang mee gaat. Je krijgt ook meteen het volledige rendement en hoeft dus niet te wachten tot een lamp opgewarmd is, zoals vroeger. Daarnaast zorg je met LED-signalering beter voor het milieu dan met traditionele verlichting. Dus op alle vlakken herken je hierin de positieve eigenschappen van LED-signalering.

Losse LED-signaleringselementen
Je noemt deze roadflares en je hebt ze in oplaadbare en niet-oplaadbare versies. Je plaatst deze op de grond als tijdelijke wegafzetting en je kunt ze zelfs in verschillende kleuren instellen. Hiermee trek je de aandacht van het verkeer en kun je deze een bepaalde kant op sturen als er op de weg iets aan de hand is. Gelukkig kan een roadflare tegen een stootje, want als je erover heen rijdt heeft dit geen effect op het functioneren van de roadflare.

LED-signalering op voertuigen
Een andere vorm van LED-signalering vind je op voertuigen. Niet alleen politie of brandweer zie je een signaal afgeven, maar ook bedrijven die aan de snelweg reparaties uitvoeren. Op deze manier zie je ook in het donker dat er wat aan de hand is. Je ziet dit in de vorm van flits- en zwaailichten en het “STOP POLITIE”-bordje dat je achter in politieauto’s ziet oplichten als je ze dient te volgen.

Overige LED-signalering
Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk met LED-signalering. Waar je niet zo snel aan denkt is flitsapparatuur. Je wilt natuurlijk niet elke week het lampje van het flitsapparaat vervangen en met LED heb je dan een goed en duurzaam alternatief. Daarnaast zie je soms balken waarin een licht van de ene naar de andere kant beweegt. Dit zijn traffic advisors of arrow bars. Letterlijk vertaal je dit als verkeersadviseur en pijlenbalk. De balk met de bewegende verlichting stuurt je een bepaalde kant op.

Over de auteur

admin administrator