Je eerste RC-auto aanschaffen doe je zo

dooradmin

Je eerste RC-auto aanschaffen doe je zo

Een RC-auto aanschaffen heb je snel gedaan, maar heb je wel van tevoren wel goed afgewogen wat je wel en niet wilt? Je hebt ze namelijk in alle soorten en maten. In de blog kun je lezen waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een RC-auto.

Wat is het doeleinde van RC-auto?

Ga je je RC-auto als serieuze hobby gebruiken of is de auto bedoeld voor jouw zoon of dochter die de buurt onveilig gaat maken? Dit is misschien wel het belangrijkste om van tevoren te bedenken. Er is namelijk een verschil van dag en nacht tussen speelgoedauto’s en serieuze bestuurbare auto’s. Speelgoedauto’s zijn makkelijk te herkennen aan slechte kwaliteit materialen zoals plastic. Deze gaan dan ook veel sneller stuk.

Aanschaf van een hobby auto

Je hebt besloten dat je een echt RC-auto wilt voor de hobby, waar moet je dan echt op letten? Ten eerste moet je de keuze maken tussen het soort auto. De aandrijving van de auto is hierbij het grootste verschil. Wil je namelijk een auto op benzine of een elektrisch aangedreven auto? De benzineauto’s zijn het zwaarste. Deze vergen het meeste onderhoud en zijn niet geschikt voor beginners. Auto’s met een elektromotor daarentegen zijn zeer geschikt voor beginners. Ze zijn ligt vergen nauwelijks onderhoud en zijn makkelijker bestuurbaar. Het enige is dat je de auto ’s nachts in het stopcontact moet steken en de accu eens in de zoveel tijd moet vervangen.

Kortom begin met een auto met elektromotor zodat je goed kunt leren rijden. Als je het echt heel leuk vindt kun je overwegen om een auto op benzine aan te schaffen. Je kan deze auto vervolgens helemaal zelf bouwen of naar wens aanpassen. Een serieuze hobby dus!

Over de auteur

admin administrator