Innovaties: veiligheid als optie

dooradmin

Innovaties: veiligheid als optie

De auto’s die vandaag de dag uit de fabrieken komen rollen zijn steeds veiliger. Echter zien we ook een trend in innovaties die het rijden nog veiliger maken. Veiligheid boven alles immers. Inderdaad, maar wel met een prijskaartje, dus de grootste beurzen rijden het veiligst.

Het lijkt een contrast, veiligheid als optie, maar toch hanteren veel merken dit principe. Natuurlijk wordt er alles aan gedaan om de standaarduitvoering van een auto veilig te laten zijn, maar met een aantal opties is een auto nog veel veiliger te maken. Zo zijn er systemen die aangeven dat er een gevaarlijke situatie ontstaat als je van rijbaan verandert. Een prima systeem omdat er jaarlijks behoorlijk wat ongelukken gebeuren doordat bestuurders zich niet bewust zijn van het verkeer achter of naast zich. Een systeem dat levens kan redden. Ja, dat levens kan redden …

Als er levens mee gered kunnen worden, dan voelt het op een of andere manier toch niet juist dat je dit systeem als optie op een nieuwe auto kunt bestellen. En dit is maar één voorbeeld van een systeem dat de veiligheid van het rijden vergroot. Zo zijn er nog veel meer. Het zou mooi zijn wanneer deze systemen tot de standaarduitrusting van een auto gaan behoren.

Over de auteur

admin administrator