Verwachtingen auto import Japan zijn hooggespannen

dooradmin

Verwachtingen auto import Japan zijn hooggespannen

Hoge verwachtingen voor Auto Import Japan

Toyota, Nissan, Honda, Suzuki, Mazda, Subaru, Mitsubishi, Lexus – zomaar een greep uit de Japanse auto’s die momenteel bij de dealers in Nederland te vinden zijn. Auto’s uit Japan zijn populair en zullen de komende jaren enkel in populariteit toenemen.

De verwachtingen zijn dat de prijzen van deze merken vanaf volgend jaar zullen dalen. Auto handelaren betalen dit jaar nog een importheffing voor het importeren van auto’s uit Japan. Als het aan Europa en Japan ligt, zullen deze barrières binnenkort opgeheven worden.

Onderhandelingen Europese Unie en Japan

De Europese Unie en Japan zijn in gesprek omtrent de importheffingen voor het importeren en exporteren van producten van en naar Japan. Het doel is het versterken van de handelspositie van beide gesprekspartners.

Donald Tusk (Polen), Jean-Claude Juncker (Luxemburg) en Shinzo Abe (Japan) hebben bekend gemaakt dat, indien een akkoord is bereikt, het overgrote deel van de heffingen tussen beide economische partners komen te vervallen.

De intensieve samenwerking tussen Europa en Japan zijn een reactie op de aankondisging van de Amerikaanse president Donald Trump om importheffingen in te voeren voor het beschermen van de Amerikaanse economie.

Dit houdt in dat de importheffing van tien procent op de import van Japanse auto’s niet meer van toepassing zal zijn.

Impact op de huidige Auto Import trends

Het is aannemelijk dat het gevolg van het verdwijnen van de heffingen op het importeren van Japanse auto’s doorberekend zal worden in de prijs. Europa zal dankzij deze aanpassingen voor de Japanse auto industrie een meer aantrekkelijke afzetmarkt vormen (bron: import autos specialist EasyImport).

De Japanse auto industrie is één van de belangrijkste industriële sectoren in het land. Met een productie van bijna 10 miljoen auto’s per jaar behoort Japan tot de drie grootste auto producenten ter wereld. De vraag naar auto’s in eigen land is, vanwege de hoge mate van urbanisatie, hoog. Met meer dan 500 auto’s per 1000 inwoners zijn Japanse auto fabrikanten gebaat bij voortdurende innovatie van hun producten.

Naar verwachting zullen de eerste effecten van de onderhandelingen zichtbaar zijn in het begin van 2019. Voor liefhebbers van Japanse merken belooft volgend jaar veel goeds.

Over de auteur

admin administrator