De voordelen van het importeren van een auto

dooradmin

De voordelen van het importeren van een auto

Wat zijn de voordelen van een auto importeren?

Het importeren van een auto is iets wat steeds meer mensen doen. Vooral Duitsland is populair, wat natuurlijk bekend staat om zijn mooie en goede auto’s. Maar waarom zou je een auto die je ook hier in Nederland kan kopen, laten importeren uit het buitenland? Wat zijn de financiële voordelen. In dit blog leg ik het je uit.

Waar bespaar je op?

Het importeren van een auto is alleen voordeliger als je het volgens een bepaald principe doet. Het eerste en belangrijkste hiervan is het feit dat je een ‘jong’ gebruikte auto koopt – een auto die al wel is gebruikt en al wat kilometers op de teller heeft, maar nog in een zo goed als nieuwe staat is. Dat je een gebruikte auto koopt in plaats van een nieuwe, is misschien wel het voornaamste financiële voordeel. Maar dat heeft natuurlijk nog niets met het importeren te maken. Waarom gaat het om een jong gebruikte auto, en wat is dan de waarde van importeren?

De reden dat een jong gebruikte auto het voordeligste is, is omdat je dan niet nog een tweede keer BTW hoeft te betalen voor de auto als je hem naar Nederland importeert. De BTW betaal je alleen bij de aanschaf ervan in het desbetreffende land. Vooral Duitsland is een goed land, hier is een groot aanbod aan jong gebruikte auto’s, die vaak vrij luxe zijn uitgerust. Deze auto’s zijn hier een stuk duurder. Dat is dus het eerste voordeel. Daarnaast  betaal je in Duitsland ook nog eens 2% minder BTW.

Het tweede voordeel is dat je over een geïmporteerde tweedehands auto een stuk minder BPM  (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) hoeft te betalen.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk dat de auto die je aanschaft minstens 6.000 km op de teller heeft, en minimaal 6 maanden oud is. Alleen dan valt hij in de juiste categorie om zonder een Nederlandse BTW te mogen worden geïmporteerd, en om in de voordeligste categorie voor BPM-belasting te vallen.
Zo houd je dus de kosten van een auto importeren zo laag mogelijk!

Daarnaast is het slim om je auto in het land van aankoop alvast te laten keuren, zo voorkom je onverwachte tegenslagen en heb je meer kans om een geïmporteerd ‘misverstand’ te voorkomen.

Over de auteur

admin administrator